Najbolje mogućnosti kućnog izbjeljivanja zubi za vas

Published date field
Group of people smiling

Najbolje mogućnosti kućnog izbjeljivanja zubi za vas

Jedan od uzroka bojenja zubi može biti neka vaša omiljena hrana i piće, poput kave, vina i drugih kiselih pića. To ipak ne znači da se morate prestati prepuštati. Evo nekoliko tretmana izbjeljivanja kod kuće koji će vam pomoći da poboljšate svoj osmijeh.

Kako izbijeliti zube kod kuće

Razmišljate li o tome da uljepšate svoj osmijeh? Počnite s konzultacijama s doktorom dentalne medicine; utvrdit će uzrok promjene boje i preporučiti tretman izbjeljivanja zubi koji Vama najbolje odgovara. Jeste li znali da postoje različite vrste mrlja na zubima? Vanjske mrlje površinske su mrlje uzrokovane određenom hranom i pićima poput kave, vina i kiselih pića. Pušenje cigareta i drugih duhanskih proizvoda također može pridonijeti žutilu zubi. Dobra vijest je da većina sredstava za izbjeljivanje zubi kod kuće i proizvoda koji se kupuju u slobodnoj prodaji mogu ukloniti mrlje koje se javljaju na vanjskom sloju zuba (zubnoj caklini).

Prilagođeni kalupi za izbjeljivanje kod kuće

Prilagođeni kalupi su opcija za izbjeljivanje koju osigurava vaš doktor dentalne medicine za kućnu upotrebu. Vaš će doktor dentalne medicine nanijeti sredstvo za izbjeljivanje na vaše zube pomoću posebno opremljene plastične udlage za izbjeljivanje. Ovaj kalup se može nositi u udobnosti vašeg doma i dolazi s uputama o tome koliko dugo ga trebate koristiti. Iako oni ne nude trenutne rezultate, kalupi za izbjeljivanje kod kuće mogu učiniti primjetnu razliku u površinskim mrljama.

Sredstva za izbjeljivanje zubi bez recepta

Jednostavno dodavanje paste za izbjeljivanje zube, gela ili vodice za ispiranje usta vašoj oralnoj rutini može smanjiti diskoloraciju zubi. Ovi proizvodi koji se prodaju bez recepta sadrže manju koncentraciju sastojaka za izbjeljivanje nego tretmani za izbjeljivanje u ordinaciji te pomažu posvijetliti osmijeh. Ne zaboravite uvijek slijediti upute na pakiranju kako biste bili sigurni da ih koristite ispravno.

Iako kućni proizvodi možda neće pomoći kod unutarnjih mrlja (mrlja unutar strukture zuba), vaš doktor dentalne medicine može preporučiti tretmane izbjeljivanja u ordinaciji za jače mrlje uzrokovane određenim lijekovima ili zdravstvenim problemima.

Navike za bjelje zube

Najbolji način da održite blistav osmijeh i spriječite bojenje zubi je prakticiranje dobre oralne higijene. Održavajte svoje zube čistima i zaštitite svoje zdravlje zuba pomoću ovih jednostavnih koraka kod kuće:

  • Perite zube dva puta dnevno

  • Očistite između zuba koncem za zube ili drugim sredstvom za čišćenje interdentalnih prostora

  • Ograničite unos hrane i pića koja mogu obojiti zube

  • Redovito posjećujte svog doktora dentalne medicine

Blistav, lijep osmijeh kakav zaslužujete možete dobiti iz udobnosti svog doma. Ne zaboravite prvo razgovarati sa svojim doktorom dentalne medicine kako biste pronašli najbolju opciju za izbjeljivanje zubi. Ako imate vanjske mrlje na zubima koje su često uzrokovane životnim navikama poput pušenja cigareta, pa čak i nekih vaših omiljenih pića, izbjeljivači zubi kod kuće mogu ukloniti mrlje i poboljšati vaš osmijeh. Pazite na svoje zube kako biste spriječili nastanak novih mrlja. Perite zube dva puta dnevno, a teško dostupna mjesta očistite koncem za zube ili drugim sredstvima za čišćenje interdentalnog prostora. Na kraju, ne zaboravite posjećivati svog doktora dentalne medicine radi redovitog čišćenja.